aan- en verkoop

U bent tot de conclusie gekomen dat het afgelopen moet zijn met het uitgeven van uw geld aan huurpenningen of u ziet dat ene fantastische pand te koop staan. Of bent u van plan om een al lopende horecazaak over te nemen of juist te verkopen. In al die gevallen is het uitermate verstandig dat u zich door deskundige advocaten laat bijstaan om de aan- en verkoop goed te begeleiden. U zult namelijk niet de eerste zijn die vol goede verwachtingen zijn handtekening zet voor de aankoop van een horecaonderneming, om er later achter te komen dat aan u geen exploitatievergunning wordt verleend. Hoe zorgt u ervoor dat uw risico’s bij aan- en verkoop goed zijn afgedekt en u weet waar eventuele knelpunten zitten? Onze gespecialiseerde advocaten denken graag met u mee.

De koopovereenkomst

Als u hebt besloten een pand of onderneming te kopen of verkopen, zal er vroeg of laat een overeenkomst moeten worden opgesteld. Daar komt veel bij kijken. Alle afspraken zullen in die ene overeenkomst moeten worden opgenomen. Denk daarbij niet alleen aan de aan- of verkoopprijs, maar ook aan randvoorwaarden zoals bijvoorbeeld ontbindende voorwaarden. U wilt namelijk niet aan de koopovereenkomst vast zitten als u bijvoorbeeld de financiering of de vergunningen niet rond krijgt.

Of u nu een overeenkomst laat opstellen of een al opgestelde overeenkomst wilt laten beoordelen, onze advocaten gaat er met een kritische blik door de stukken en ze geven u belangrijke en onmisbare tips.

Aansprakelijkheid

Verder is het bij het starten van een onderneming belangrijk dat u nadenkt over de vraag in welk jasje de onderneming wordt gestoken. De ‘rechtsvorm’ heet dat met een duur woord. Misschien wilt u wel dat, wanneer het onverhoopt mis gaat met uw bedrijf, uw privévermogen niet naar de schuldeisers gaat. In dat geval kan een b.v. (besloten vennootschap) een optie zijn. Maar blijft uw privévermogen wel onder alle omstandigheden buiten schot? En hoe zit het eigenlijk met de kosten voor bijvoorbeeld het oprichten van een b.v. of met het deponeren van jaarrekeningen?

Bij alle ‘rechtsvormen’ zijn er naast voordelen ook nadelen te benoemen. Het belangrijkste is dat u voordat u een keuze maakt, goed overzichtelijk hebt wat de opties zijn en wat voor u de beste keuze is. Uiteraard denken wij in dat verband graag met u mee.

Heeft u vragen met betrekking tot de aan- en verkoop? Neem direct vrijblijvend contact met ons op.